14.08.2019
НБУ вніс зміни до Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків

Правління Національного банку України опублікував Постанову про внесення змін до Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків у національній грошовій одиниці України в особливий період.

Відповідно до статей 7, 15, 56 Закону України «Про Національний банк України», з метою забезпечення надійності та стабільності функціонування банківської системи України в умовах особливого періоду Правління Національного банку України постановляє: 

1. Внести до постанови Правління Національного банку України від 23 грудня 2003 року № 577 «Про затвердження Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків у національній грошовій одиниці України в особливий період», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 січня 2004 року за № 50/8649, такі зміни:

 1) назву постанови викласти в такій редакції: «Про затвердження Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків в Україні в національній валюті в особливий період»;

 2) пункт 1 викласти в такій редакції:

 «1. Затвердити Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків в Україні в національній валюті в особливий період (додається)».

2. Внести зміни до Положення про порядок здійснення безготівкових розрахунків у національній грошовій одиниці України в особливий період, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 23 грудня 2003 року № 577, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 січня 2004 року за № 50/8649 (зі змінами), виклавши його в новій редакції, що додається.

 3. Департаменту платіжних систем та інноваційних технологій (Олександр Яблунівський) після офіційного опублікування довести до відома банків України інформацію про прийняття цієї постанови.

4. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на заступника Голови Національного банку України Сергія Холода.

5. Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування.


Голова Національного банку України       Яків СМОЛІЙ

Category ID: 2

Is exception: