09.03.2016
НБУ пом'якшує обмеження щодо валютних операцій

Шановні клієнти,
інформуємо Вас, що з 5 березня 2016 року набрала чинності Постанова НБУ № 140 від 3.03.2016 р, згідно з якою пом'якшені деякі обмеження щодо валютних операцій, а саме:

  • Збільшена сума видачі готівкової іноземної валюти з поточних і депозитних рахунків до еквівалента 50 000 грн. на добу на одного клієнта;
  • Збільшена сума видачі готівкової гривні через каси і банкомати банку до 500 000 грн. на добу на одного клієнта;
  • Збільшена сума продажу клієнту готівкової іноземної валюти за валютно-обмінними операціями до еквівалента 6 000 грн. на добу на одного клієнта, в межах одного банку;
  • Дозволена реєстрація змін, які стосуються заміни кредитора та/або боржника у зобов'язаннях за кредитними договорами в іноземній валюті з нерезидентами.

Ослаблення не поширюються на покупку і перерахування безготівкової іноземної валюти та перерахування безготівкової гривні з метою розрахунків за імпорт продукції, митне оформлення якої було проведено до 01.01.2015 р. на підставі договорів із зміною кредитора та / або боржника у забов'язаннях. Такі забов'язання клієнтам необхідно виконувати за рахунок власних (не куплених і не залучених у формі кредиту) коштів.

Category ID: 2

Is exception: