28.07.2021
With the support of AB "CLEARING HOUSE" four Ukrainian musicians will attend master classes of the Austrian Baroque Academy

АБ «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ» надав спонсорську підтримку чотирьом музикантам для відвідування літніх майстер-класів відомої Австрійської академії бароко, що відбудуться у Ламбаху з 25 липня – 02 серпня 2021 року.

Українські скрипалі Олеся Завада та Юрій Дубинський, віолончелістка Ольга Жукова та сольний співак Юрій Страхов удостоєні честі навчатися тиждень у музикантів світового рівня. Під час занять студенти познайомляться з музикою відомих англійських та європейських композиторів.

«Для мене було несподіванкою дізнатися про те, що саме нас обрали для відвідування музичних майстер-класів в Австрії. Це було мрією. Сталося диво. Ми щасливі»,- коментує Олеся Завада.

Радість від музики та безцінний досвід, отриманий від команди міжнародних високопрофесійних викладачів, – це те, що виділяє та робить особливими майстер-класи Австрійської академії бароко.

«Через карантинні обмежувальні заходи нам доводилось доволі часто останнім часом грати в порожніх залах перед камерою, даючи онлайн-концерти. Це було так незвично… І дуже не вистачало енергії глядача. Ти закінчуєш концерт і у відповідь лише тиша, повністю відсутня реакція та настрій залу. Я радію, що ми виходимо з режиму тиші, і ця поїздка дарує надію знову зануритися в непередавану енергетику мистецтва, і велике бажання отримати нові знання, щоб дарувати людям ще більше задоволення від музики», - відзначив скрипаль Юрій Дубинський.

Ольга Жукова розповіла про те як починала свій творчий шлях: «Мої батьки музиканти. Я займалася музикою, потім припиняла, бо думала, що це не моє. Зараз працюю у філармонії, ще граю і співаю. Кризи дитячого віку пройшли, і я дуже щаслива, що залишилася в цій справі. Раніше я вже відвідувала музикальні майстер-класи, але це була ультра-сучасна музика, вперше їду на старовинну барокову музику і з нетерпінням чекаю на цю подію».

Бажаємо музикантам натхнення, нових корисних знань і творчих звершень.

Category ID: 2

Is exception: